Sunday, August 12, 2012

MooD RaYa

Hollla holla

Cam biase persiapan raya dah agak busy la bagai time 10 ramadhan terakhir nih kann..wat biscuit la beli bju la..shopping semua bagaii..but for me raya xde makna pon..since i was  kids lagi laa..mood raya xpenah ade..i xtau la nanti dah kawen still ade x mood raya nih,,ntah malas betul beraya nih..hoho

but dalam xde mood raya bagai tu, i n my mom still xpenah lepas eh wat biscuit raya,,coz untuk kitaorang makan jugak at lastnye,,hewhewhew...n rendang lemang nasi impit adalah wajib untuk 1st day raya even mood raya xde pon..coz my mom sangat rajin memasak..well dia sangat rajin untuk for whole rumah dia..seyes sangat..!!

langsir wajib tukar la kann raya kot!!bajett..pe lagi..hurmmm..kemas umah???xperlu sangat la sebab umah kitorang dah sangat kemas dan cantekk..ececeh..eh seyes xtipu!haha..dah selalu kemas so xperlu la beriya kot kemas umah kann.. hahaha ok belagak plak anak dia nihh...

tapi umah i umah flat jela..flat buruk je pon,,manakan same la ngan kemasan umah mewah banglo astana bagai tuh kann..syukur2..haha..

ok semalam i rase kepenatan yang terlampau coz i xpenah wat biscuit street 5 jenis ..but semalam street 5 jenis eh..meletop jugak oven aku tu next year..uishhh mulutt!jangan la begitu,,hahaha ,,i start kul 12.30 semalam until 10 pagi..hahh ambekk..xtido tuh,,wuyooo!i wat sorang until pukul 4.30 a.m, stop masak sahur dulu then kul 6a.m bru i wat berdua ngan my mom..

ok this year biscuit i letak choc moist powder,,ni resipi baru la,,1st try n error la nih.. n i lupe plak bake berapa lama..tup tup bscuit hangit hoiiii, i wat 30 minute..suppose 20minute jaa..n agak keras skit coz gune resipi baru nih cam adventure sikit la result dia kann..tett tettt,,

ok la xkisah la rase dia cam mana pon kann..tp bile my mom bangunnn..grrrrr dia pnya membebel,,
adik nih ape wat cam nih...
adik nih nape kembang bscuit nihh..
adik nih nape hangit nih..
adik nih keras nih,,,
adik nih manis sangat nih..
adikkk adikkk..adikk adikkk..adikkk...grrrrrrrrrrrrrr..tensionnn
consider laaa nih resipi bru kottt mamaa!so xtau dia punya measure lgg!!!!grrr..
at lasttt todayy..my mom said adik ok jugak bscuit nih cume next year kena kurang kan gule bAgaiii..
hoho thank god! ha3,,


1st bscuit..
chips more astagrafirullahhhhhh..!kahkahkah



ni kne marah sbb dia kembang.buruk n maniss!ha3
choc rice
euuwwww aape nihh..


ok time biscuit nih dh jadi dah
bscuit nestum my fav

ni paling puas hati tapi still buruk..corak daun ntah ape ntah jdnye..
kahkahkah biscuit badam





ok ni lates pnya biscuit..hala hala ni ok je sbb xde tukar resipi baru
hala pic xcantek sory la gune Samsung S III jaa..kah3..





nampakkk,,patot la kene bebel!!!kahkahkah,,actually my family fav is choc..so semua mesti berlandaskan choc,,itu wajib!!ha3..

ok tu la bscuit buruk i tahun nih..hurrmm sedih sangat2 laa bscuit tahun nih...tapi kann ok laa.. sedap dari tahun2 yang lepas..sbb choc moist powder ni sangat rangup n nice la kalu kite gune tepung diaa..yeahhh.. *bajet!!!!ha3

jemput datang umah beraya dan merasa bscuit saya..hoho.. confirm X muntahhh..hahaha.. opss i press X button?HAHAHA.. 

ok byee..selamat menghabeskan ramadhan dengan penuh kesyukuran dan banyakkan ibadah lagi ye kawan2..masih ade lagi 6 harii.. :)
cepat2!!!





Wednesday, August 8, 2012

IFtaR @FuLL HouSe


Mushi mushi
on last 2nd August me n my dearest frend time dip dulu iftar together.FULL house was a venue selected. 
enjoy with them but totaly up-sad jz a few minute lepaking with them.. totally miss damn much!


lets cekidaoutt,



oberrr ullozz




makk ai,,1 hour waiting for them..jamm..!

waiting for food..



dearestt, <3

finnally slurrrppp..
jug its mine..


Chicken chop..hurmm bese2 jaa



ok this is ohsemmm..our desssert.. like ittt,,






nice car actually,,kahkahkah






hey cute dog in the house yaw..


thankss gurl!

frend forever <3

Wednesday, May 16, 2012

MemBerKu HaWa


Annyeong!!

Today kt opis dah malas nak col customer sebab dah terlalu bosan..since aku under ryan ni xkua langsung eh.haihh.!
ok bukan itu yg nak di sampai kan disini tapi i nak story mory la cite i minat skang kat tv,,yes i admit nowadays i jarang sekali eh usha tv,,bosan,,more spend time with my beloved lappy je for the whole hour.

ok i mule2 xtau hape2 langsong pasal cite ni..sampai la kat tweet penuh TL dok heboh cite first eps member ku hawa ni n intention tu ade la mau usha sebab i minat gile ngan Haniz Zalikha ni,,n tweet dia dok promote la dont miss my first drama la bagai sume..wah new actress la nih,,,rezeki berganda kaw..untung orang lawa nih!lakonan HZ ok2 jela..baru mule kan,,xpe keep it up..percubaan 5 years ok gurl!take a challenge!!


and cite ni pelakon dia my mom pnya fav actress faezah elai..since cite Asmara tuh ngn jazle tuh,,erkk xminat betul mamat tuh.



                                



Synopsis cite dia i xpasti plak cam ne..yg i tau cite ni best,,hahaha,,lawak la..n i sgt suka lakonan nad zainal ni sebenarnye.. *ceh bajet tau name pompuan nih,,padahal baru google hewhew,, lakonan dia sgt sempoi gile nak mati,,best la xover acting sangat,,ok2 lah,,bese2 kan lebih sempurna :) lakonan dia sempoi sgt2 laa..ade skit la kasar skit,,but i like it,,xde la cam pompuan lembik sgt kan...?! even kadang2 nampak watak dia cam kelam kabut,,cakap berdesasss laju,,hahaha,,tp best usha,,



terbaik la..lawak!tu yg penting


n lakonan faezah elai pon quite ok la..bukan quite ok,,mmg thumbs up!sumpah chumel even she wearing a guy suit hokey,,hahaha...suka eps last week punya ..terasa sgt sweets ngn ego lakonan si sharnaaz ahmad ni bile he put some breakfast on faezah elai table..tapi xnak mengaku..!!ahaha..ego xnk trun langsong! pastu senyum sorang2,,hahaha,,lawak!

*ececeh bajet pengarah letew dok kritik lakonan org!
*ade gak intention,,hewhew,,,


Nape i minat cite ni??sebab dia kelakar,,
to be honestly i xminat langsng cite melayu,,dont ask Y!hahaha,,but cite malay ni i more prefer on drama siri la..i rase lagi best dAri filem..SGT best!!!david teoh tuh,,hadoii,,xmampu hokey!!!dan tersangat la berat eh nak kua kan even RM7 or below lg..untuk filem2 cam ni,,tapi 100% seribu kali rela tgk avengers or hollywood film RM21 3D lagi hokey!lebih pon sanggup!!hamboiii!!hewhew



haha sumpah chumel..
even put misai weh..ha3






kepada anda di luar sana try la usha cte ni,,ok je,,lawak2 di mlm minggu, :)
ntah la xtau la nak cakap..tapi memang best la,,bak kata my dad..cite kalu
mulaa2 dah boleh grab attention org,,that was a gud strategy la dalam dunia seni ni..*xpaham..anguk jela ape my dad cakap..hahaha.. 


ok guys,,gi usha pi,,hewhew,,

k..daaa

Monday, May 14, 2012

SeGaMaT

moshi moshi...!!!
on 4th may 2012

Last 2 week i ngn my geng time study kat segamat dulu plan la nak melawat segamat ni since kami pong dah almost 2 years kot x melawat segamt ni..and dengar orang cite segamt dah lain,,nak gak usha kan..!!
Then pergi la melawat sane,,n melawat atien sekali..haaa banyak gile dah berubah..UiTM jangan cite la,,siap ade dewan kuliah and admin baru lagi kaw!,,memang rezeki kami xde la time study dulu kat sane..jalan pon pecah2..nak wat cam mane..memang menjadi kebiasaan kalau aku bla je,,ade je la benda-benda baru nak upgradenye pon yai,,haihh!


makan makan,,lapaq




pizaa pong dah renovate bru kot..


n totally bandar segamat pon berubah 60%!! ececeh,,suka hati je kaw calculate cam gitew,,ala hagak hagak jela kan..n dah ade wayang kaw..!kasaa betul.,big apple..coolblog dalam UiTM n dominos kat segamat baru...itu paling sakit hati eh!!!lepas ni ntah ade ape lagi ntah,,LRT  perhaps..!erkkk..1 day la kot..2030 perhaps..hewhew...
n semata2 kami g sane usha AVENGERS je,,cz xsempat nak wat aktiviti lain,,masa pon singkat..pe kes..



HAH,,see hamboi,,wayang dia,,
ok la,,tp screen HALL dia kcik skit.



Avengers time!


                                   

kul 8 mlm my mom col "where r u" halamakk,,i pon ckp la..on my way,,baru je lepas highway ayer keroh! padahal kt segamat lg,,baru nak hantr atein balik umah,,hewhew,, balik umah,,sampai my mom perli la..owh kt kl xde wayang ke..hahaha..ok xtahan,,kasa sangat,,well even vacation kami xseberape..hamboi vacation bgai,,hewhew..tapi best la..even dapat lambai pagar UiTM je pon..aishhh,,rindu betuul time2 diploma dulu,,fun gile kot..apakan daya kite semakin jaoh ngn masa lalu,,hanya memory je yg merapatkan sumenye.. :)







*xbyk bergambar la..
bai bai segamat!

Wednesday, April 18, 2012

auRat itu CaNtEk

hola molaa..

heyyy i suka usha style org bergaya,,its kinda interesting kan if org tu boleh bergaya or berfesyen..xde la outdated sgt kan..or "kampung"..;p

i sangat xagree bile ade org cakap.. org gemuk or bersaiz besar xboleh bergaya,,lemak kua sane sni,,xpayah laaa..aishhhh,,,bkn la suruh pakai ketat2 pongg but pakai la yg menonjol skit,,,tp skit je,,jgn lebih2 plak..cz islam melarang menonjol byk2..heee..;D

and actually to be directly honestlyyy.. i secara jujurnye tersangat la jelus kepada si free hair2 dilua sane,,cz of what?? sebab they all can wearing anything kot n kalau nak di usha semua retail outlet..semua jual baju yg for free hair lg cantek berbanding dari si pemakai tdung,,ermm ade je yg cantek2..but i still pandang baju yg si free hair punya gakk..nape diorng punya cantek2!!!

mb style yg bertudung ade jer cntek..but..ermm i still looking or seeking the best fesyen for lady yg bertudung ni heeee..xjumpa lg yg betul2 style eh..

ade my frend ckp style yuna cantek,,but seyesly i xpenah minat style dia.. its too heavy la..n kadang2 too simple..i looking the style yg nampak simple,,but nice,,heee


erkkk..mb dia artis..so pelik2 skit la..bru ohsem kn..
ermm...kasi X 




ermm..pe yg stylenye..
but ni la fesyen yg i wat pon,,cz yg paling ohsem yg ni je,,
nk wat cm ne,,hewhew




ermmm...
donno to say what..


i actually i terkesima ngn HZ ni...dah lame dah,,see.. dia pkai pe pon  nampak style dia ok,,even tshirt je pongg..
mb sebab dia cantek kott.. n rambut pompuan ni kan mahkota,,so dia akn nampak cantek bile dilihat.. thats y i ckp untung la si free hair,,hewhew,,



hot rite...
ni xmintak premission ni,,,heeee




simple n nice

i kinda like her style very much!!!
sangat cntek..huhuhu..see rmbut dia..arghh jeluss!
kalau yg paling cantek sebenarnye korean style laaa kn..huhu,

i really like usha style org ni..but diri sndri bukan style sgt ponggggg!!huhu..


BUTTTT guysss,,i bukan la terpesong ke ape,,,i jz give my opinion je,,baca la sampai habes dulu..heeee ;D

but its quite ok to be bese2 people je..as long maruah terjaga n sorok la kecantikan untuk si suami,,,hamboii!! 
but ladiessss yg free hair.. i xckp pon ape pon,,i jz cakap utk dri sendri je,,hope faham..
insyaalah..
sesungguhnya berdoa la kat ALLAH agar jaga la kelakuan kite sepertimana Dia menjaga n mencantekkan wajah kite...aminnnn :)

ermm ternyata aurat perempuan itu sangat la cantek kann..!heeee that y la dilarang membukanya..dan hanya utk suami..ok nak cepat kawin la (tettttt) cam xsabar je nk bagi suami tgk aurat...opsss!!ok tarik balik statemnt..tettt

no la...n ape yg i nak sampai kan kat sini..its jz msg yg i dpt..aurat itu indah dan jaga la dia..:)
n actually kalau u guys jaga aurat pon but sempurnakan la akhlak juga..
same je kalau ttp aurat tp xjga akhlak..(kutuk dri sndri..cz i pon bkn jaga aurat sgt pon..still wearing ketat2 lg,,+akhlak tonggang langgang,,puihhh..)
pendoman bersama ...
#KBAI

Tuesday, April 10, 2012

MeLaKa,,happy

today im going to melaka..
follow my fren met up her lecturer regarding on her thesis..i jz saje je mau follow dia,,meyeemak..sebab yesterday was a worse day i kat tempat keje i tu..ok malas nak cite pasal tempat intern cz i dah totally xde hati langsong dah nak terus kan keje kat situ,,

n semalam i jejak kaki ke kampus bandaraya melaka..yg suppooosed i jejak 2 years ago..but suddenly xjadi..sebab dah setel i stay trus kt s,alam..

n 1st time masok kbm tu..its was a bit awesome actually.. paling ohsem budak2 beratur panjang semata2 nak naek lift..n actually...kbm not look like a campus langsong..cam building office je kot..xtau la either budak2 melaka rase x campus life like shah alam campus hehe..
but ternyata 100x kali best sebab wayang dia sangat dekat..depan je bandar,,awesome..

and sayangnye xdapat la tgk style korea kat kbm tu sebab air cond rosak katanye..ntah sebab ariffa kata melaka ni clas diorng memang cam study kat korea..sejuk gile..so style pon semua berjaket, bershawl, bersweater  bgai..fuyooo,ohsem..sangat KACAK kot kalau cam tu,,tettt..

n paling terlepas mengidamnye..i had drink the most popular coconut shake kat melaka finally..ok la nice..tp syg..kne bayar sendri,,sebab ade org kata mau belanja..tp orang tu tido..aishh..potong la hafiz ni..ahaks..

thanks to ariffa..sebab bawak jln2,,xtau nape semalam..bukan g mane2 sgt pon,,shoping skit je..tapi rase cam best sampai ke malam..hehehe,,mb isnin tu i sgt stress kot..n i got hadiah paling chumel in my life..hehe
xpenah org kasi hadiah cam tu,,,sangat kelakar..but i really like it..thanks ariffa!

Monday, March 26, 2012

GenTiNg SucCeeD


holla
happy!!!genting!!
on 10th  march aritu..plan genting ngan budak2 wing i time study kt segamat dulu dah succeed! yeahh!!!! actually plan ni dr sem 1 diploma lg kot,,bayang kan 5 tahun punya plan,,,genting je pon,,bukan nk g korea nun..hahaha..bz sgt masing2..tket beli 5 hari awal ok,,pnya la bgus arrangement..cehh..xpenah i beli tket genting sampai 5 hari awl,,3 kali i g genting semua beli on that day je kot..huhu,,gile planning cm ni,,hahaha..


kul 10pg sharp bergerak ke sky way cable car,,,excited gile..!hehe,,






b4 bergerak,,snap pic dlu


excited fatin syahida nk g genting with ariffa






dok sebelah uncle daa


ok time ni sgt kelakar,,naek genting ok lg..
bile nk balik trun,,gayat gle..satu cable bsing..


dlm cable car naek ke genting..




video


cc to nana..



almost 15 minute cari outdoor..
dh lame xg..mmg lupe la kt mane nk trun


yeah finally jumpa jln trun outdoor..blurr..lupe2..haha




waiting for bus..but wrong way laa..hehe






kami bertujuh decide trus main extreame game..cz time ni public holiday, so takot la kalau org ramai,,thnk god xramai sgt..so kami jz miss 2 game je..yeah! its better than i g before ni..weee..rezeki atien la ni..hehe..





going to extreame game!yeah..bajettnyeww..haha








ok ni 1st game yg kitorng main,,,trus extream..ahaks..
the only 3 person yg sahut cbran
ariffa,nana n mai..
yg lain main telur berpusing je..haha..still gayat ok!





video


lets check it outttttt..






Next is roller coaster,,the compulsory game in Genting





ni nak bangga diri,,snap terbaek dari i..srh budak2 nih senyum
semata-mata nk tnggu roller coaster tu terbalik cm tuh ok,,,haha,,
penat korang senyum,,hahaha
not bad ubydah!!ahaks!!


 Chocolate Wonderland HOuse

happy mereka.
 





try error.. bole la..jd la..ahaks..
cute intan















time ni cari mangsa nk snap pic..haha



ni org penting yg wat semua org kene g Genting!! sian la kt bdk nih,,xpenah g genting,,nak sgt g,,teringin ktanya..hahaha meh la ktrng teman meh..




finally atein jejak kaki ke genting,,!



ok org ni superhero kite aritu..
game paling extreame pon xheran ok,,
cool n relaxing gile.. thumbs up!
tabik hormat..haha




                                              
jz nak cite..time naek n trun genting.. bus..ya allah.... mak aii,,laju gile ea..kitorng se family dok megucap je la kan,,haha,,thank god selamat,,:) n happy






ok lets go back.bai2 genting! met u soon
happy ending,,,luv all of u guys!